news

Quivering Towers

 

Date: december 2010

Marc and Ineke made music for the 'Quivering Towers', an art project by Michiel van Overbeek. There are two installations Quivering Towers. Each installation consists of four, pentagonal Quivering Towers of six meters high and Windcatcher. Windcatcher provides for the quiver-energy.

In June 'Quivering Towers' will perform quiver-dances during both the Oerol festival on Terschelling and the Kunstschouw on Westerschouwen. The choreography is made by Adriaan Luteijn.

12 t/m 20 juni Oerol
12 t/m 20 juni Kunstschouw Zeeland

Bomen zijn niet zo bang voor de wind. Ze verweren zich niet. De wind brengt beweging, ritseling, buigende takken. De meeste ijzeren torens zijn ongenaakbaar voor de wind. Dat is jammer. Ook ijzeren torens kunnen buigen, wiegen in de wind en bovenal heel mooi bibberen. Er zijn twee installaties Bibberende Torens. Iedere installatie bestaat uit vier, vijfhoekige Bibberende Torens van zes meter hoog en Windvanger. Windvanger zorgt voor de bibberenergie. In juni 2010 zullen Bibberende Torens bibber-dansvoorstelingen geven in het kader van het Oerol festival op Terschelling en tegelijkertijd in het kader van de Kunstschouw op Westerschouwen. De dansvoorstelling bestaat uit de 3 delen Atto di Nascita, Gioia di Vivere, Convoglio Funebre. De choreografie is van Adriaan Luteijn, er wordt gedanst op muziek van Ineke van Doorn en Marc van Vugt.


kristal-helder

to the top
OTHER NEWS