MARC MEETS 2023-2024

De Houtense gitarist, componist en Edison Award winnaar Marc van Vugt gaat al jaren de wereld over met zijn muziek. In de achste editie van de serie Marc Meets nodigt hij je opnieuw uit in zijn ‘theater’-huiskamer, in Aan de Slinger in Houten, om zijn muzikale vrienden aan je voor te stellen. Intieme concerten waarbij je de musici bijna kunt horen ademen.

MARC MEETS FERNANDO LAMEIRINHAS is geannuleerd

Za 23 September – 20:30 uur Kleine zaal. €19,00

Fernando Lameirinhas schrijft en zingt over het leven en ook al zingt hij in het Portugees en lijkt het van ver te komen, toch voelen we dat hij eigenlijk over ons leven zingt. Dit jaar doet hij na 60 podiumjaren een afscheidstournee en ontvangen Marc en zangeres Ineke Vandoorn hem. Een avond voor liefhebbers van passie, lyriek, klank, harmonie en ritmische gitaren.

MARC MEETS JAN WOUTER OOSTENRIJK EN OLAF TARENSKEEN – GUITAR NIGHT

Za 9 December – 20:30 Kleine zaal. €19,00

Gitarist Jan Wouter Oostenrijk won een Gouden Notenkraker en is dé specialist in Maghreb Jazz, waarin hij Noord Afrikaanse muziek versmelt met jazz en popmuziek. Olaf Tarenskeen mengt zijn klassieke en jazz gitaar achtergrond tot een volstrekt eigen geluid. Sharqi Blues, braziliaanse-, jazz- en klassieke gitaarklanken beloven een boeiende gitaaravond met deze drie ster-solisten.

MARC MEETS WOLFERT BREDEROSE EN ERWIN VANN

Za 10 Februari – 20:20 uur kleine zaal. €19,00

‘In de muziek van pianist & componist Wolfert Brederode hoor je melodieën mooi als een wolk die in een fractie van een seconde het volle zonlicht vangt’ (Trouw). Zijn album Ruin & Remains dat hij opnam voor het legendarisch ECM label hoort bij de wereldtop. De Belgische saxofonist, componist én yoga leraar Erwin Vann werkte met o.a. Toots Tielemans, Wayne Shorter en Kenny Wheeler en ontwikkelde een geheel eigen lyrische stem in de jazzmuziek.

MARC MEETS SANNE RAMBAGS, BRAM STADHOUDERS EN INEKE VANDOORN

Za 6 April – 20:30 Kleine zaal. €19,00

Zangeres Sanne Rambags en gitarist Bramstadhouders toeren met Under the surface en hun eigen projecten de hele wereld over en horen bij de voorhoede van de jonge Nederlandse jazz-musici. Vanavond een ontmoeting met het duo van de Houtense Edisonwinnaars zangeres/pianist Ineke Vandoorn en gitarist Marc van Vugt. Muziek met intieme landschappen, spannende uitbarstingen, Braziliaanse choro en een sprookjesachtige Scandinavische vibe.

Eerdere edities van Marc Meets:

Marc Meets 2022-2023

Marc Meets 2021-2022

Marc Meets 2020-2021

Marc Meets 2019-2020

Marc Meets 2018-2019